Кадър: Bulgaria ON AIRПритеснявам се на протеста да няма ексцесии и

...
Кадър: Bulgaria ON AIRПритеснявам се на протеста да няма ексцесии и
Коментари Харесай

Георг Георгиев: ГЕРБ никога не се е готвила за загуба

Кадър:  Bulgaria ON AIR

" Притеснявам се на митинга да няма ексцесии и разнообразни конфликти. Не бива да забравяме, че 22 септември е народен празник, откровено имам вяра, че никой няма да желае да го опетни с дейностите и неразумните си реакции ", коментира  зам.-министърът на Министерство на външните работи (МВнР) Георг Георгиев  в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него  измененията в Конституцията  са били  подбудени от настояванията на протестиращите, които по-късно са се отдръпнали , заради невъзможността процедурите да се извършат от ново Народно заседание.

" Не виждам каква е повода заради, която не се желае това Народно заседание единствено да започва дебата. То няма да го води и няма да реформира Конституцията. Не виждам на база на какво едно последващо Народно заседание би било по-легитимно от настоящето ", съобщи още Георгиев в ефира на  Bulgaria ON AIR.

Зам.-външният министър счита, че  времето за постоянни избори е пристигнало и в този момент.

" Разговорът, който се води сега е много неблагоразумен, защото ние ще спазим абсолютния най-малко - през месец ноември ", сподели още Георгиев.

По негови думи няма по-точна социология от изборите, а най-реален резултат би се получил, когато  българите отидат и пуснат своята бюлетина.

" До момента в нашата процедура не съм виждал Неправителствени организации да отиде на избори. Могат да отидат персони или да се създаде мажоритарен избор, който би бил неосъществим без партия или политическа мощ, която да застане зад претендента ", изясни още Георг Георгиев.

Гостът е на мнение, че  ако не успееш да формираш държавно управление, отиваш в съпротива.

" Винаги е допустимо другите конфигурации да излъчат разнообразни болшинства, само че това би било функционалност от изборите. ГЕРБ в никакъв случай не се е готвила за загуба ", добави още Георгиев.

Според него  наличието на по-голяма представителност  на разнообразни обединения би било добре, стига  те да бъдат задоволително систематични и съобразяващи се с разпоредбите на политическата игра и нравственос в страната.

Зам.-министърът на Министерство на външните работи уточни, че  референдумът е най-висшата форма на директната народна власт.

" Няма по-добър метод да схванеш мнението на хората и да го прехвърлиш в политически решения посредством референдума. Нека да има изговаряне и опция страната да вземе решения ", добави Георг Георгиев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР